Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyarországon áthaladó nemzetközi járatokat is érint a német vasúti sztrájk

Magyarországot érintő nemzetközi járatok menetrendjét is befolyásolja a német vasutasok szerda hajnaltól hétfő kora estig tervezett munkabeszüntetése.

A Mávinform a Facebook-oldalán azt írta, a railjet xpress vonatok a németországi szakaszon kimaradnak, a müncheni járatok csak Budapest és Salzburg között közlekednek. A Hungária EuroCity vonatok csak Budapest és Prága között járnak, a Metropol EuroNight vonatok pedig nem továbbítják a berlini kocsicsoportot.
A Kálmán Imre EuroNight vonat salzburgi kocsicsoportja csak Budapest és Szalzburg között közlekedik.
A német vasúttársaság, a Deutsche Bahn (DB) tájékoztatása szerint a sztrájk ideje alatt a német vasúti hálózaton a távolsági és regionális forgalomban is jelentős fennakadásokra, hosszabb eljutási időkre kell számítani. Azt javasolják az utasoknak, hogy ha tehetik, halasszák el az utazásukat, vagy válasszanak alternatív utazási lehetőséget.
A Németország felé utazóknak érdemes tájékozódniuk a DB és a MÁV tájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál – tette hozzá a Mávinform.
A mozdonyvezetők azért sztrájkolnak, mert nincsenek megelégedve a német állami vasútársaság legújabb bér- és munkaidő-ajánlatával. (MTI)