Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A Tisza-tó mentén megszűnt az árvízvédelmi készültség

A Tisza árhulláma Szolnok és Tiszavárkony között tetőzik, a felette lévő folyószakaszon apad, a Tisza-tó mentén megszűnt az árvízvédelmi készültség.

A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) tájékoztatása szerint a vízállás reggel 7 órakor Tiszafürednél 651 centiméter, apadó; Kisköre-alsónál 727 centiméter, apadó; Tiszaroffnál 764 centiméter, apadó; Szolnoknál 737 centiméter, tetőzés közeli; Martfűnél 658 centiméter, áradó; Tiszaugnál pedig 560 centiméter, ugyancsak áradó. (Szolnoknál vasárnap 17 óra óta 737-738 centiméteres vízállások figyelhetők meg.)
Hétfő reggel 8 órától megszűnt az árvízvédelmi készültség a Tisza-tó körül. A Kötivizig azonban továbbra is figyelőszolgálatot lát el a Tisza mentén Kiskörétől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszon. Másodfokú a készültség Kisköre és Fegyvernek, illetve Doba között, a többi szakaszon pedig elsőfokú – írták.
A Zagyva-Tarna vízgyűjtőjére vasárnap hullott csapadék következtében kisebb árhullám alakult ki, ezért a felső vízmércéknél áradás figyelhető meg. A Zagyva Jászteleknél várhatóan a fokozati szint alatt fog tetőzni – közölte a vízügyi igazgatóság. (MTI)