Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megkezdte az NVI a választási értesítők postázását

Az értesítő bemutatása nem feltétele a szavazáson való részvételnek.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) az április 3-i névjegyzéki adatok alapján megkezdte a szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítők kiküldését a választópolgárok számára – közölte az NVI az MTI-vel.
Azt írták: elkezdték az idei európai parlamenti, helyi önkormányzati, illetve a nemzetiségi önkormányzati választások értesítőinek postázását.
A szavazóköri névjegyzékbe vételről szóló értesítő a választó személyes adatai mellett tartalmazza a választással kapcsolatos legfontosabb információkat: annak a szavazókörnek a számát és címét, ahol a választópolgár szavazni jogosult, a szavazás idejét, illetve azt is, hogy a választópolgár melyik választásokon voksolhat – írták.
Hozzátették: az értesítő tájékoztatást ad továbbá arról, mely igazolványok bemutatásával lehet szavazni, illetve részletes információkat tartalmaz a választási kérelmek benyújtásáról és a legfontosabb választási határidőkről is.
Felhívták a figyelmet arra: újdonság, hogy a választási értesítők QR-kóddal egészültek ki, amely az elektronikus ügyintézés egyszerűbb elérését segíti.
A NVI április 19-ig (péntek) küldi meg a választópolgárok számára az értesítőket. Abban az esetben, ha valakihez nem érkezik meg az értesítő, az megsemmisül vagy elvész, a választópolgár a polgármesteri hivatalokban található helyi választási irodától új értesítőt igényelhet.