Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Komoly pénzügyi visszaélés gyanúja merült fel a Lánchíd felújítása kapcsán

Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke emlékeztetett arra, hogy a Lánchíd felújítását a Városháza hitelből finanszírozta, ennek felhasználását ellenőrizte a Kehi.

A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) pénteken közzétett jelentése alapján komoly pénzügyi visszaélés gyanúja merült fel a Lánchíd Budapest által elvégzett felújítása kapcsán – közölte pénteki fővárosi sajtótájékoztatóján Hidvéghi Balázs, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének kampányfőnöke.
Elmondása szerint a Városháza az előző főpolgármester, Tarlós István által letárgyalt, kedvezőbb szerződés helyett egy csökkentett műszaki tartalmú, de 5,5 milliárd forinttal drágább megállapodást kötött az A-Híd Zrt.-vel a Lánchíd felújítására.
Az új szerződésben például a felvehető előleget ötvenszeresére emelték a korábbi megállapodáshoz képest – jegyezte meg.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy az A-Híd Zrt. rendszeresen utalt pénzeket a Sunstrike Hungary Kft.-nek, amelynek vezetője, Vig Mór ma már előzetes letartóztatásban van.
A Kehi-jelentés világosan kimondja: az utalások és a készpénzfelvételek sorrendje, illetve a Városházától a beruházóhoz érkezett kifizetések között időbeli összefüggés fedezhető fel – hangsúlyozta.
Amikor az A-Híd Zrt. a Sunstrike Hungary Kft.-nek összegeket utalt át – összesen 1,5 milliárd forintot, a Lánchíd felújítását közvetlenül megelőzően, illetve a beruházás alatt –, akkor ezeket az átutalásokat szinte azonnal felvették készpénzben – közölte.
Hidvéghi Balázs szerint jogosan merül fel tehát a kérdés: miért került egy csökkentett műszaki tartalmú megállapodás többe, miért volt szükség ilyen óriási összeg átutalására a Sunstrike Hungary Kft. számára, miért kellett ezeket a pénzeket azonnal felvenni, és mi lett velük, hol van a pénz?
Jogos az az igény, hogy Karácsony Gergely főpolgármester álljon ki és adjon világos választ ezekre a kérdésekre – szorgalmazta Szentkirályi Alexandra kampányfőnöke. (MTI)

Fotó: MTI