Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Idén is visszagyűjti a feleslegessé vált mobiltelefonokat az Auchan

Az Auchan áruházakban kihelyezett gyűjtődobozokban április 22. és május 22. között lehet leadni a feleslegessé vált készülékeket.

Az Auchan Magyarország is csatlakozik ahhoz az akcióhoz, amelynek célja, hogy minél több, már nem használt mobilkészüléket, GPS-t, tabletet és ezekhez használt töltőt, kábelt gyűjtsenek vissza a magyar háztartásokból, elősegítve ezzel a körforgásos gazdaságot – közölte a vállalat az MTI-vel.
Az akcióval a vállalat a KÖVET Egyesület, a Jane Goodall Intézet, a Védegylet Egyesület és az Afrikáért Alapítvány „Passzold vissza, Tesó!!” elnevezésű mobiltelefon-visszagyűjtő kampányához csatlakozik.
A közleményben hangsúlyozták, hogy az Auchan már hosszú évek óta lépéseket tesz a fenntarthatóságért és a körforgásos gazdaságért. A mostani akcióval a lakosságnál halmozódó, kisméretű elektronikai hulladék mennyiségét szeretnék csökkenteni.
Tájékoztatásuk szerint 2023-ban összesen 1510 darab elektronikai eszközt gyűjtöttek vissza az akció során, többek között tableteket, fülhallgatókat, akkumulátorokat és pendrive-okat.
Felhívták a figyelmet arra, hogy a használaton kívüli elektronikai eszközök veszélyes hulladéknak számítanak. Az elavult mobilkészülékek a világ összes veszélyes hulladékának mintegy kétharmadát teszik ki, pedig ezekből 17-féle fémet lehet visszanyerni, többek között nemesfémeket, amelyeknek a bányászata a legkevésbé sem környezetkímélő. A használt eszközök újrahasznosításával ezt a környezetkárosító hatást lehet mérsékelni – írták.