Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szalmási Edith: A tökéletes esküvői dekor és a jó kapcsolat titka is a szervezés!

Szerencsésnek tartja magát Szalmási Edith, aki 36 éve azzal foglalkozik, ami boldoggá teszi: esküvői dekorációval.

A népszerű szakember már gyermekkorában is mindent kidekorált és mai napig még egy étteremben is képes vendégként megigazítani a dekorációt. Vállalkozását ketten viszik párjával, Csontos Lászlóval, akivel kiegészítik egymást, hogy segítségükkel olyan legyen a nagy nap egy pár életében, ahogy megálmodták.
Szalmási Edith nevetve meséli, hogy már gyermekkorában is – ha sokáig egy helyen volt –, átrendezte a dolgokat, ne legyen unalmas. Elképesztő kézügyességgel áldotta meg a sors, ami tényleg áldás, főleg azoknak a házasulandó pároknak, akik őt kérik fel esküvőjük dekorációjára. Mert ahogy azt a szakmában beszélik: az Edith Dekor nem éri be a tökéletesnél kevesebbel.
– Az én történetem egészen messze nyúlik vissza és minden erre a pályára vezetett – mesélte a Trimedio Newsnak Szalmási Edith, az Edith Dekor megálmodója, alapítója. – A hetvenes években megtanulhattam az iskolában a hímzést, a varrást, makramézást, mindet nagyon szerettem, mert már akkor nagyon érdekelt az alkotás, valami szépet alkotni, létrehozni a két kezemmel. Aztán később kereskedelmi vizsgát tettem, ott kirakatrendezésből is vizsgázni kellett, itt kezdődött szerintem minden. Imádtam a textilt, azzal dolgozni, dekorálni. Majd aztán bekerültem egy híres gyöngyösi virágboltba, ahol a virágkötészetet sajátíthattam el. De végül egy butikos kanyar kellett ahhoz, hogy belevágjak az esküvők világába – árulta el lapunknak.

edithdekor2

Harminchét évnyi tapasztalat van mögötte

Edith aztán Gyöngyöshalászra ment férjhez, ketten egy butikot nyitottak. A fiatal feleség az Andrássy út legendás üzleteibe is járt akkoriban, ahol elbűvölték az elegáns kirakatok.
– Amikor megnyitottuk a boltot, eleinte a helyi lányok otthonkában jártak be hozzám, teljesen ledöbbentem – folytatta. – Mai napig büszke vagyok rá, hogy bár akkor még nem volt olyan, hogy stylist, de én az voltam. Mindenkinek adtam tanácsot, hogy mit, mivel vegyen fel, mi emeli ki alkata erősségeit, mi áll jól a bőréhez, hajához. Végül, öltöztettük az egész települést, mindenki szeretett hozzám járni. Már ott az üzletben is imádtam alkotni, terveztem, csináltam kaspókat, kiegészítőket, hogy pofás legyen a bolt, évekig jól is ment minden – emlékezett vissza a vállalkozó.

dekor

„Folyamatosan figyelek, tanulok”

Aztán a 80-as évek vége Edithék boltjának is végét jelentette. Kinyílt a határ: az emberek tömegesen mentek Ausztriába, hogy új hűtőt, magnót, tévét vegyenek. Mindenki ezekre költötte a pénzt, nem ruhákra.
– Persze sosem voltam az a kétségbeesős típus, egyszerűen más lehetőséget kerestem, búcsúkban kezdtünk árulni. Aztán bejött a krepp papír hazánkba és egy egészen új világ tárult ki előttem. Főleg, amikor egy kollégám megkért, hogy csináljam én a fia esküvőjére a dekorációt. Végül az Edith Dekor nevet 1987-ben vettem fel, onnantól nincs megállás. Persze folyamatosan változik minden, éven, sőt évszakonként is más a divat, a trendek. Én is folyamatosan figyelek, tanulok, jönnek új anyagok, új technikák, haladni kell a korral, pont ezért nem is tudom megunni. Az elmúlt majd negyven év és a mögöttünk lévő mintegy 2500 esküvő tapasztalata pedig segít, hogy mindig a legmagasabb szinten dolgozzunk – mondta büszkén Edith.

eskuvo

„Sokat változott az esküvői divat”

Edith és csapata nemrég Szűcs Balázs és Tóth Katica esküvőjén a dekoráció az ő keze munkáját dicsérte.
– Katica kérése annyi volt, hogy legyen elegáns, mutatós, legyen nőies szín, a többit rám bízta, izgultam is rendesen. Mindig a helyszín a kulcs, Domonyvölgyben a Lázár Lovasparkban minden adott volt. Úgy érzem, minden olyan is lett, amilyennek megálmodták Katicáék. Volt fotófal, sok fény, sok függő, csillogás, csüngő virág, minden jó illatú volt. És persze itt sem hiányzott a „kocsmarész”, ami egy esküvőről sem hiányozhat. Ez most is trendi, mint ahogy a sok fény, a székek dupla masnival díszítése, na és a selyemvirágok, amik már teljesen élethűek. Sokat változott ez is, az esküvői divat, de azt szoktam mondani: a tökéletes esküvői dekoráció és a jó kapcsolat titka is a szervezés! – fűzte hozzá mosolyogva.

Fotó: www.edithdekor.hu