Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Döntött a kormány: Maradnak az élelmiszerárstopok

A kormány az inflációs adatok miatt döntött az árstopok meghosszabbítása mellett.

Meghosszabbítja a kormány az élelmiszerárstopot, így július 1-től is hatósági áron juthatunk hozzá az érintett alapvető élelmiszerekhez – tudta meg az Index. Hivatalosan csak a mai kormányülésen döntenek a kérdésről, de a lap információi szerint az intézkedések sorsa már eldőlt.
A KSH legutóbbi, májusi adatai szerint az infláció csökkenő pályára állt ugyan, de még mindig 21,5 százalékos a fogyasztói árindex, azon belül pedig az élelmiszer-drágulás üteme 33,5 százalékos.

Az Index úgy tudja:
abban egységes a kormánytagok véleménye, hogy az élelmiszerárstopnak egyelőre maradnia kell, azon a téren viszont nagy a szórás, hogy meddig érdemes hosszabbítani.
Vannak, akik szerint elég lehet plusz egy-két hónapot hosszabbítani, de állítólag az asztalon van az is, hogy egészen év végéig, az ünnepi időszakig kiterjesztik az intézkedést.

A szabályozás az eddigieknek megfelelően az alábbi termékekre terjed ki:
kristálycukor
búzafinomliszt (BL 55)
finomított napraforgó-étolaj
házi sertéscomb
csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég
ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8 százalékos zsírtartalmú tehéntej.
Ezeknek a termékeknek az ára továbbra sem lehet magasabb, mint 2021 október 15-én. A tyúktojás és az étkezési burgonya ára (az újburgonya kivételével) a 2022. szeptember 30. napi árnál nem lehet magasabb.