Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

75 ezer forinttal is kevesebb lehet egy 30 milliós hitel havi törlesztőrészlete a csok plusszal

A csok plusz támogatás jelentős lendületet adhat az ingatlan- és hitelpiacnak 2024-ben a Duna House és hitelközvetítője.

A Credipass várakozása szerint; egy kétgyermekes család 30 millió forintos hitelének törlesztőrészletét 75 ezer forinttal is alacsonyabb lehet az új támogatási programban – közölte az MTI-vel a Duna House.
A közleményben azt írják: nagy lendületet adhat a jelenleg bizonytalanabb vásárlóknak a csok plusz támogatási rendszere. A csok plusz fix 3 százalékos államilag támogatott kamattal kínál hitellehetőséget a családoknak, gyermekszámtól függően 15, 30 vagy 50 millió forint értékben. Kiemelték: ezzel akár 10-20 ezerrel több lakáspiaci tranzakció jöhet létre, ami ugyanilyen mértékben lendítheti a hitelpiaci volument is.
Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője szerint az aktívabb piac az árakra is kihathat, várakozásuk szerint legalább az infláció mértékével megegyező drágulás lesz a piacon 2024-ben; „így az eddig enyhén csökkenő, stagnáló árak újra felfelé indulnak”.
Fülöp Krisztián, a Credipass magyarországi vezetője ismertette, egy kétgyermekes család 30 millió forintos hitelénél a kedvezőbb konstrukciónak köszönhetően 18 millió forinttal kevesebbet kell visszafizetni a futamidő végéig a mai kamatokkal számolva. Az 50 millió forintos hitelösszegnél és a megszületett második és további gyerekek utáni 10 millió forintos tőketartozás elengedéssel számolva jelentősen magasabb megtakarítás érhető el – tette hozzá.
A frissen bejelentett otthonteremtési támogatás az új gyermekeket vállaló családoknak jelent nagyobb segítséget, így a már gyermeket nevelő családoknak és a támogatással nem érintett lakásvásárlóknak érdemes még idén lépniük – vélik a szakértők.