Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

2024-ben is folytatódik az önkormányzat és a fővárosi cégek munkavállalóinak béremelése

Budapest 2024-es költségvetése biztosítja a béremelést a fővárosi önkormányzat és a fővárosi cégek munkavállalóinak.

Karácsony Gergelya Facebook-oldalán azt írta: „megállapodtunk a szakszervezetekkel, a szerdán elfogadott költségvetés biztosítja a béremelést a Budapest-család dolgozóinak”.
A fővárosi önkormányzat és 16 szakszervezet bérpolitikai megállapodása rögzítette, hogy 2024-ben a fővárosi dolgozók béremelésének egy főre jutó átlagos mértéke 13,5 százalék lesz – közölte a politikus, hozzátéve: annak érdekében, hogy a Budapest-család minden munkavállalójának 2024 februárjában már a megemelt januári bért lehessen kifizetni, a tárgyalások soron kívül megkezdődnek a munkáltatókkal.
Közölte: az érdekképviseletekkel egyetértettek abban is, hogy a Budapestet érő „kormányzati sarcpolitikának” ellenállva sikerült az erre az évre kitűzött bérfejlesztést megvalósítani, és még több területre kiterjesztették a „Budapest-pótlékot” is.
Egyetértettek abban is, hogy a budapesti közszolgáltatásoknál tapasztalható munkaerőhiányra nem a harmadik országbeli kölcsönzött munkavállalók alkalmazása, hanem a belső munkaerőtartalékok feltárása, lakhatási támogatás, képzési programok és a bérek emelése lehet a megoldás – olvasható a bejegyzésben. (MTI)