Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hat százalék alá is csökkenhetnek a legkedvezőbb lakáshitel-kamatok

A 7 százalék alatti lakáshitel-kamatok mellett meghatározott egyedi feltételek teljesítésével akár 6 százalék alatti kamat is elérhető.

A pénzügyi portál összefoglalója alapján a lakáscélú hitelek normál kamatszintje többnyire 6,7 és 7 százalék közötti, ám ehhez képest akár 1 százalékkal alacsonyabbat is kínálnak a bankok azoknak, akik megfelelnek a legkedvezőbb kamat feltételeinek. Ezek közé tartozik többek között a zöld lakáscél, babaváró hitel egyidejű igénylése, meghatározott összeg feletti rendszeres havi jóváírás a hitelfelvevő számlájára, emellett előírhatják a kölcsönigénylés minimumösszegét, esetleg biztosítás kötését a hitelezőnél.
A bankmonitor.hu közleménye szerint a kamatok csökkenése a lakáshitelezés fellendülését eredményezheti. A bankmonitor.hu a 6 százalék alatti kamatszinteknél számít élénkülésre, vagyis a mostani ajánlatok mellett elérhető közelségbe kerül a lakáscélú hitelek felpörgése – fogalmaztak.
A banki ajánlatok részletes összehasonlítása a portálon olvasható, de a közleményben kiemelték, hogy az egyedi kedvezmények miatt nehéz az ajánlatok összehasonlítása. Ugyanazon elvárás például mást jelent a különböző bankoknál, és sok múlik a hitelbírálati gyakorlatukon is – tették hozzá. (MTI)