Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Durva áremelés jön! Hétfőtől több mint 20 forinttal drágul a benzin

Utasítást kapott anyavállalatától a magyarországi benzinkutak zöme, miszerint hétfőtől érvényesítse a jövedékiadó-emelés fennmaradó, 21 forintos részét az üzemanyagok árában.

Még tavaly év végén jelentette be a Mol, hogy az üzemanyagok jövedéki adójának januártól hatályos, 41 forintos emelését két lépcsőben építi be a benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árába. A portál kiszámolta, azzal, hogy 1-jétől csak 20 forinttal emelte az üzemanyagok árát a vállalat, milliárdos nagyságrendű bevételkiesést okozott az ágazatnak az év első két hetében – értesült piaci forrásokból a Népszava.
A közel 500 töltőállomásával piacvezető Mol lépéseit a versenytársak, ha kelletlenül is, de lekövették, így január 15-től többnyire egységesen drágul majd 21 forinttal az üzemanyagok literenkénti ára.
Annak köszönhetően, hogy az elmúlt hetekben inkább csökkent, mintsem nőtt az üzemanyagok ára, a péntektől érvényes árváltozást, illetve a hétfői emelést is belekalkulálva a benzin átlagára utoljára november végén látott, 580 forintos szintet üt meg, a gázolajé – szinte minden árváltozást semlegesítve november közepe óta – 608 forintra nőhet.