Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Meghalt Mike Hodges, a Flash Gordon című film rendezője

Halálának pontos oka egyelőre ismeretlen.

Meghalt 90 éves korában Mike Hodges brit forgatókönyvíró, film- és televíziós rendező, a Flash Gordon és az Öld meg Cartert! című filmek alkotója.

A rendező angliai otthonában, Dorsetben hunyt el még szombaton, halálhírét a brit The Guardian napilapnak és az amerikai Variety filmes portálnak szerdán erősítette meg Mike Kaplan producer, a filmes régi barátja.

Hodges fiatal korában könyvelőként dolgozott, majd két év katonai szolgálat után a súgógép kezelőjeként került a szórakoztatóiparba. Útja a tévés hírműsorok és dokumentumfilmek gyártásához és rendezéséhez vezetett.

Első nagyjátékfilmje az 1971-es Öld meg Cartert! volt Michael Caine-nel a főszerepben. Ezt követték a Máltát látni és meghalni (1972), az Ómen 2: Damien (1978) és az 1980-as Flash Gordon című sci-fi.

Hodges a nyolcvanas években több videóklipet is készített a Queen együttesnek.

A 90-es években újra rendezni kezdett. Ismertebb munkái közé tartozik az Ima egy haldoklóért (1987), a Fekete szivárvány (1989) és A krupié (1998). Utolsó filmje a 2003-ban bemutatott Űzött vad volt, amiben szintén Clive Owen játszotta a főszerepet, akárcsak A krupiéban.

A filmezéstől a kétezres években vonult vissza. (MTI)