Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elhunyt Gina Lollobrigida, az olasz filmművészet legendás alakja

A legendás olasz színésznő 95 éves volt, egy ideje már egy római klinikán ápolták.

Lollobrigida az 1950–60-as évek filmjeinek egyik leghíresebb szépsége, szexszimbóluma volt. Hollywoodban a korszak legnagyobb férfisztárjaival dolgozott, Európában pedig olyan rendezőkkel, mint Vittorio De Sica, Mario Monicelli és Pietro Germi.

1927. július 4-én született a Rómához közeli Subiacóban egy bútorasztalos lányaként. Tizenéves korában modellkedett és szépségversenyeken vett részt, 1947-ben a Miss Italia harmadik helyezettje lett. A jelentkezési lapra azt írta: érez magában tehetséget a színészethez, de inkább valami komolyabbra használná a képességeit.

Több európai film után az 1953-as Ördögi kör című mozi hozta meg számára a nemzetközi hírnevet, amelyben Humphrey Bogart partnere volt. Szépségével felkeltette a milliárdos rendező-producer, Howard Hughes érdeklődését is, aki Hollywoodba invitálta, s megpróbálta elcsábítani – annak ellenére, hogy az előző évben férjhez ment Miklo Skofic szlovén orvoshoz.

Gina Lollobrigida legsikeresebb filmjei az 1950-es években készültek. Abban az időszakban olyan alkotások főszereplője volt, mint a Salamon és Sába királynője, a Párizsi Notre-Dame és A világ legszebb asszonya.

A férjétől 1971-ben vált el és szinte teljesen visszavonult a színészettől, a fotózás foglalkoztatta. Modelljei között volt Henry Kissinger, Jurij Gagarin és Grace Kelly is.

1999-ben Romani Prodi korábbi olasz miniszterelnök pártjának európai parlamenti képviselőjelöltje volt, de nem jutott be a testületbe. Később úgy nyilatkozott, hogy sosem érdekelte igazán a politika, de amikor megkapta a felkérést, azonnal igent mondott. „Csak utána gondoltam bele, hogy miért is tartottam ezt jó ötletnek. Nem tudom, hány szavazatra van szükségem. Semmit sem tudok.”

Lollobrigidának egy fia és egy unokája született, Milko és Dimitri.