Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Gyászol Arnold Schwarzenegger

A világsztár egy megható posztban reagált az őt ért veszteségről.


Elhunyt a híres osztrák testépítő, Kurt Marnul, aki a világsztár, Arnold Schwarzenegger bálványa és első edzője is volt egyben. Az osztrák legenda 93 éves korában hunyt el, halálának okáról egyelőre nem tudni.
– Amikor a barátaim és én találkoztunk Kurttel azon a nyáron, ő kedves volt velünk, pedig mi kis tinik voltunk, akik még csak tanultak, eközben ő volt Mr. Ausztria. Ő volt a mi kis emelő törzsünk vezetője, inspirált és edzéstervet adott nekünk. Az olyan emberek miatt, mint Kurt, nem nevezem magam saját magától sikereket elért embernek. Kurt emlékére nézz körül és nézd meg, van-e valaki, akit fel tudsz emelni ma. Tudom, hogy meg tudod csinálni – olvasható a Schwarzenegger Instagram-bejegyzésében.
Kurt Marnul 1952-ben kezdett testépítéssel foglalkozni, majd 1958-ra nyitotta meg saját edzőtermét. Professzionálisan versenyzett, hétszer nyerte el a Mr. Olympia címet.
1962-ben, 1963-ban és 1964-ben az osztrák nemzeti testépítő bajnok lett. Arnold Schwarzenegger ez idő alatt ismerkedett meg vele, mint tizenéves rajongó, aki akkor kezdett bele a testépítésbe – számolt be a Fitness Volt.