Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Brazília déli részére ciklon csapott le, többen meghaltak és eltűntek

Legalább 11 ember meghalt Brazília legdélibb államában, Rio Grande do Sulban azután, hogy a térségre heves trópusi ciklon csapott le.

The Guardian című brit napilap vasárnap idézte Rio Grande do Sul kormányzatát, amely szerint a vihar pénteken özönvízszerű esőzéseket okozott és városrészeket árasztott el, a hatóságok helikopterrel folytattak keresést húsz eltűnt személy után.
A ciklon a nyolcezer lakosú Caraa várost érintette a legsúlyosabban. Eduardo Leite, Rio Grande do Sul kormányzója, aki ellátogatott a területre, azt mondta, „A caraai helyzet mélységesen aggasztó. Nagyon fontos, hogy szervezett módon, gyorsan fel tudjuk térképezni a fő érintett területeket, és azonosítani tudjuk a támogatásra szorulókat”.
Az állami hatóságok tájékoztatása szerint a keleti partvidék egyik településén, Maquinében 300 milliméter eső esett.
A legsúlyosabban érintett területek lakói közül sokan a városok szabadtéri sportlétesítményeiben kerestek menedéket. A hatóságok több területen földcsuszamlás veszélyére figyelmeztettek.
A kormányzó elmondta, hogy a hatóságok az elmúlt két napban 2400 mentést hajtottak végre. Kijelentette: „Célunk ebben az első pillanatban az emberi életek védelme és mentése”. Hozzátette: „Kimentjük a bajba jutott embereket, felkutatjuk az eltűnteket, és minden támogatást megadunk a családoknak”. (MTI)