Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Orosz szóvivő: Kijev fenyegeti a zaporizzsjai atomerőművet

Az elmúlt egy évben három sikertelen kísérletet tettek az orosz erők által megszállt zaporizzsjai nukleáris erőmű visszafoglalására.

Az ENSZ-nek is észre kell vennie végre, hogy Ukrajna támadja a zaporizzsjai atomerőművet, miután az ukrán katonai hírszerzés parancsnoka elismerte ezt – írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfői Telegram-bejegyzésében.
Zaharova arra reagált, hogy Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnöksége (GUR) vezetője az ukrán NV hírportálnak nyilatkozva elmondta, hogy a parancsnoksága alatt álló alakulatok a tavalyi év augusztusa óta három sikertelen kísérletet tettek az orosz erők által megszállt zaporizzsjai nukleáris erőmű visszafoglalására.
Budanov vallomásának hidegzuhanyként kell érnie az ENSZ-t, amelynek képviselői mindezen hónapok alatt azt mondták, hogy nem tudják meghatározni milyen irányból érik csapások az erőművet – írta a Zaharova.
Úgy vélekedett, hogy a GUR-vezető kijelentéseinek „fel kellene ébreszteniük a NATO-országok lakosságát a hipnotikus álomból, amelyben a NATO-rezsimek azt sugalmazták, hogy Oroszország jelent fenyegetést a nukleáris létesítményekre, és fenyegetőzik atomfegyverek bevetésével”.
Megismételte az orosz külügyminisztérium állítását, miszerint az ukrán fél az állomást „piszkos nukleáris fegyverként használja, és ezzel zsarolja az európaiakat”. (MTI)