Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ismét rakétákkal támadták Izraelt Libanonból és a Gázai övezetből

Legkevesebb tizenöt rakétával támadták Izrael északi határvidékét kedden Libanonból.

A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei pedig a Gázai övezetből indítottak el több sorozatot Izrael déli és középső részébe – közölte az izraeli hadsereg szóvivője.
A Libanonból érkező támadássorozat után az izraeli hadsereg harckocsikból lőtte a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyvereseinek két megfigyelőállását.
Az izraeli hadsereg mindenütt felkészült minden forgatókönyvekre, és továbbra is megvédi Izrael állam lakosait – hangsúlyozta a szóvivő.
Andrea Tenenti, a Dél-Libanonban állomásozó ENSZ-békefenntartó erő (UNIFIL) szóvivője az al-Arabi al-Dzsadíd című arab újságnak nyilatkozva azt mondta: a misszió 17 évi szolgálata veszhet kárba a mostani konfliktusban.
Az izraeli hadsereg közzétette kedden további harminckét olyan katona nevét, aki az elmúlt napokban esett el harcban, köztük annak a kettőét, aki hétfőn halt meg a libanoni határon át behatoló iszlamista fegyveresekkel vívott összecsapásban.
A Hamász fegyveresei által a Gázai övezetből elindított egyik rakéta az Izrael által megszállt, zömmel palesztinok lakta Ciszjordániában csapódott be, és egy palesztin halálát okozta – közölték a palesztin mentők.
A polgári védelem utasításai alapján nem lesz tanítás Izraelben a következő napokban. Az ország déli, Gázai övezethez közeli részein, valamint az északi határnál lévő térségeiben csak azokon a munkahelyeken dolgozhatnak az emberek, ahol van megfelelő óvóhely, de ott is érvényes az a szabály, hogy a dolgozók nagy számban nem gyűlhetnek össze egy helyen. (MTI)