Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Három magyar került fel az Europol legkeresettebb bűnözőinek listájára

Három magyar került fel az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együttműködési szervezetének a legkeresettebb európai bűnözőket rögzítő, pénteken közzétett listájára.

Az Europol közleménye szerint az Európai Unió tagállamaiból idén 59 elfogatóparanccsal körözött ember került fel a „Most Wanted” oldalra.
E legkeresettebbek listáján olyanok szerepelnek, akiket egyebek mellett kábítószer-kereskedelem, pénzmosás, emberkereskedelem, fegyveres rablás, terrorizmus vagy emberölés miatt köröznek. Ide került fel a három magyar bűnöző, mindhármukat kábítószer-kereskedelem és -terjesztés miatt keresi a rendőrség.
A bűnözők felkutatásához az Europol idén is a lakosság segítségét kéri, ezért kampányt indított a szökevények felkutatására. Az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) által közzétett felhívás arra kéri a lakosságot, hogy látogassanak el a weboldalra, nézzék meg a bűnözők fényképeit, hogy felismerik-e valamelyiküket. Gyanú esetén névtelenül lehet bejelentést tenni a weboldalon keresztül – írták.
Az uniós országok közötti és az uniós polgárokkal való együttműködés kulcsfontosságú a keresett szökevények megtalálásához. Ezek a bűnözők országról országra menekülnek, és többször is megpróbálják kijátszani a bűnüldöző hatóságokat – idézte Catherine de Bolle igazgatót a hágai uniós szervezet közleménye.
A legkeresettebb bűnözők 2016 óta elérhető, ez idáig 408 szökevény fotóját bemutató listája alapján tett névtelen bejelentések 146 letartóztatásokhoz vezettek. A tavalyi kampány indulása óta 21 ügyet sikerült sikeresen megoldani – tették hozzá. (MTI)