Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Az Egyesült Államok légicsapásban több iszlamista fegyveressel végzett Irakban

Az Egyesült Államok önvédelmi célú légicsapást hajtott végre Irakban fegyveresek ellen, akik az iraki al-Aszad légitámaszpontot támadták.

A légicsapásban többen meghaltak. A válaszcsapást az tette lehetővé, hogy amerikai részről észlelték az ellenséges fegyvereseket, akik jelenlétére gyorsan reagáltak. Korábbi közlés szerint az amerikai katonákra több rakétát lőttek ki, amelyek sérüléseket, valamint kisebb károkat okoztak – erősítette meg a korábbi információkat kedden Sabrine Singh, az amerikai védelmi minisztérium helyettes szóvivője.
A Pentagon illetékese rávilágított arra, hogy az előző három amerikai válaszcsapás, amelyet fegyveres csoportok raktárai, illetve kiképző létesítményei ellen hajtottak végre Szíriában, előre eltervezett büntetőintézkedések voltak az amerikai katonai érdekeltségek ellen végrehajtott támadások miatt.
A szóvivőhelyettes azt is elmondta, hogy október 17-e óta összesen már 66 támadás történt az amerikai haderő ellen Szíriában és Irakban, de ezek egyike sem okozott komolyabb károkat és katonák számára súlyosabb sérüléseket.
Sabrina Singh arra a kérdésre, hogy az Egyesült Államok nem fontolgat-e Irán elleni közvetlen támadást, azt mondta: nagyon körültekintően járnak el, szem előtt tartva, hogy a helyzet ne fajuljon regionális konfliktussá. Úgy fogalmazott, „ott csapunk le, ahol fáj”, és kifejtette, hogy a célpontok Irán közvetlen támogatását élvező szervezetek voltak, illetve az iráni Forradalmi Gárdával álltak kapcsolatban. (MTI)