Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Leghamarabb péntekre tolódott a tűzszünet és az első izraeli túszok szabadulása

Tolódik az Izrael és az iszlamista Hamász terrorszervezet közötti egyezmény végrehajtása, a tűzszünet és az első izraeli túszok szabadulása.

Cahi Hanegbi az izraeli nemzetbiztonsági tanács elnöke csütörtökre virradó éjjel bejelentette, hogy péntek előtt nem kezdik meg az elraboltak szabadon bocsátását, de hozzátette, hogy a felek között folyamatos és előmutató a kapcsolattartás.
Nincs fegyverszünet, háború van. Nem terveznek tűzszünetet mindaddig, amíg nincs egyeztetett időpont a túszok szabadon engedéséről született terv végrehajtására – közölte egy meg nem nevezett politikai vezető a Haarec című lappal.
Politikai források szerint azért tolódott el a Hamásszal kötött megállapodás, mert a szervezet még nem nyújtotta be azoknak az izraelieknek a listáját, akiket csütörtökön szabadon engednek, és még nem írta alá a megállapodást Katarral, amely garantálja az egyezmény végrehajtását.
Szerda este sajtótájékoztatót tartott Tel-Avivban Benjámin Netanjahu miniszterelnök, Joáv Galant védelmi miniszter és Beni Ganz miniszter, a szűk hadikabinet tagja. – A katonai és politikai erőfeszítések együttesen tették lehetővé túszaink szabadon bocsátását – mondta Netanjahu, és közölte, hogy köszönetet mondott erőfeszítéseiért Joe Bidennek, az Egyesült Államok elnökének.
Utasítottam a Moszadot, hogy lépjen fel a Hamász vezetői ellen, bárhol is legyenek – mondta az izraeli kormányfő egy kérdésre válaszolva, és hangsúlyozta, hogy a túszok elengedése érdekében tartott tűzszünet után Izrael tovább folytatja a háborút a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász ellen. (MTI)