Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megint meghosszabbította az ellenőrzést a magyar határon a szlovák kormány

Megint meghosszabbította a szlovák kormány a még október elején bevezetett ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon.

Az illegális migráció megfékezésének szükségességével indokolt, s már többször is kiterjesztett ellenőrzési időszakot ezúttal is egy hónappal hosszabbítják meg, vagyis a korábban december 23-ig megszabott időszakot január 22-ig tolják ki – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a pozsonyi kormány döntésére hivatkozva szerdán.
Szlovákia még október 5-én vezetett be ideiglenes határellenőrzést a szlovák-magyar határon. A döntésre egy nappal azt követően került sor, hogy Csehország, Ausztria és Lengyelország hasonló intézkedést vezettek be a szlovák határukon.
A pozsonyi kormány közlése szerint a határellenőrzés meghosszabbításával ezúttal is az a szándékuk, hogy minél kevesebb illegális migráns érkezzen az országba, illetve kiszűrjék a közrendet és az állambiztonságot ezzel összefüggésben potenciálisan veszélyeztető tényezőket. Az ellenőrzéseket is – ugyanúgy, mint eddig – a határ teljes hosszán végzik.
A hosszabbításra vonatkozó mostani és korábbi javaslatokat is előterjesztő szlovák belügyi tárca szerint az októberben bevezetett határellenőrzések „teljesítik a hozzájuk fűzött reményeket”, mivel csökkent a tiltott határátlépéssel próbálkozó, s eközben elfogott illegális migránsok száma. (MTI)