Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Spanyolország egy részét ismét kötelező a maszkviselés az egészségügyi intézményekben

Ismét kötelező a maszkviselés szerdától minden egészségügyi intézményben a kelet-spanyolországi Katalóniában.

A légúti fertőzések számának megugrása miatt legkevesebb négy kórházban elhalasztják a nem sürgős műtéteket is.
A katalán autonóm régió hivatalos közlönyében megjelent rendelkezés szerint mostantól legkevesebb 15 napon keresztül mindenkinek maszkot kell hordania, aki bármilyen kórházba vagy szakrendelőbe belép. Az intézkedés alól a hat évnél fiatalabb gyerekek mentesülnek.
Az elmúlt hetekben az epidemiológiai adatok az akut légúti fertőzések jelentős növekedését mutatták – indokolta Manel Balcells katalán egészségügyi tárcavezető a döntést, melynek célja a fertőzések visszaszorítása.
Mivel most az egészségügyi intézményekben prioritást élvez a légzési elégtelenségben szenvedő betegek ellátása, a férőhelyek felszabadítása érdekében a halasztható sebészeti beavatkozásokat átütemezték több kórházban is.
Katalónia mellett további öt spanyol tartomány, Valencia, Murcia, Aragónia és a Kanári-szigetek döntött eddig arról, hogy visszatér a kötelező maszkviseléshez az egészségügyben.
A hét elején a spanyol egészségügyi minisztérium egyeztetést tartott a régiókkal az intézkedés általános bevezetéséről. Sajtóinformációk várható, hogy az egész országban elrendelik a maszkviselési kötelezettséget az egészségügyi intézményekben. (MTI)