Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Megtalálták az Oroszországban lezuhant Il-76-os fekete dobozait

A RIA Novosztyi hírügynökség tájékoztatást adott ki, mind a repülési paramétereket rögzítő készülék, mind a hangrögzítő jó állapotban van.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a harkivi régióban, Lipci településről elindított légvédelmi rakétákkal lőtték le szerdán az orosz katonai Il-76-ost, amelynek fedélzetén a személyzet hat tagja, 65 kicserélésre szánt ukrán hadifogoly és három kísérő orosz katona tartózkodott. A repülőgép személyzete és valamennyi utasa életét vesztette.
Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár csütörtökön újságíróknak azt mondta, hogy a katonai szakértői vizsgálatnak le kell zárulnia, mielőtt a gép pilótáit, akik a lakott területek közeléből elnavigálták az égő repülőgépet, kitüntetésre terjesztenék fel. Az orosz-ukrán hadifogolycsere folytatásának kilátásaival kapcsolatban azt mondta, hogy „erről egyelőre semmit nem lehet mondani”.
A fogolycsere egy olyan folyamat, amely teljes csendben zajlik. Az, hogy az ukránok megölték a foglyaikat, a saját állampolgárokat, akik szó szerint egy napon hazaértek volna, nyilvánvalóan rettenetes cselekedet. Egyszerűen szörnyű – mondta Peszkov.
Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek azzal a szándékával kapcsolatban, hogy az incidens ügyében induljon nemzetközi vizsgálat, a szóvivő kijelentette:
Ha a kijevi rezsim bűncselekményeinek nemzetközi kivizsgálására gondol, akkor arra egyértelműen szükség van – reagált a Kreml szóvivője.
Az ukrán elnöki hivatal hatáskörébe utalta annak a kérdésnek a megválaszolását, hogy Moszkva meg tudná-e megmagyarázni, hogy vajon miért döntött úgy Kijev, hogy lelövet egy ukrán katonákat szállító repülőgépet. (MTI)