Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Számos halálos áldozattal jártak a legutóbbi orosz támadások Donyeck és Harkiv megyében

Egyre több áldozattal jár a véget nem érőnek látszó orosz-ukrán háború.

A Kupjanszk térségében lévő Velikij Burluk települést lőtte ágyúkkal az Ukrajnát támadó orosz hadsereg szerda délután, a rendőrség előzetes információi szerint a támadásban ketten meghaltak, heten megsebesültek, és a romok alatt még négy ember lehet – közölte Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója a Telegram internetes közösségi oldalon.
Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó ezzel egy időben arról tájékoztatott, hogy az orosz erők csapást mértek a Kramatorszk térségében fekvő Mikolajivka település lakóházaira, aminek következtében két helybeli nő életét vesztette. A megyei ügyészség azt közölte, hogy öt civil halt meg és három megsebesült a Kramatorszk és Volnovaha térségét ért orosz támadásokban.
Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója arról adott hírt a Telegramon, hogy az orosz erők ismét lőtték a megye székhelyét, Herszon várost, ahol legkevesebb három civil, közük egy 14 éves lány megsebesült.
Az ukrán vezérkar legfrissebb, szerdai összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 398 ezret. Az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek mellett kilenc orosz harckocsit, 66 tüzérségi és négy légvédelmi rendszert, valamint 39 drónt. A vezérkar esti jelentésében arról számolt be, hogy a Donyeck mellett fekvő Avgyijivkánál több mint 25 orosz rohamot vertek vissza az ukrán csapatok.
Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főcsoportfőnökségének szóvivője egy kijevi sajtórendezvényen elmondta, hogy a hírszerzés szerint a Telegram – amelyet az ukrán politikai és katonai tisztségviselők is előszeretettel használnak – számos biztonsági fenyegetést tartalmaz. Hozzátette: Ukrajna kapcsolatba lépett az összes platform üzemeltetőivel, így a Telegraméival is, hogy átlátható szabályok szerint működjenek, az ukrán jogszabályoknak és a nemzetközi szabványoknak megfelelően.
Újságírói érdeklődésre a szóvivő azt is elmondta, hogy a katonai hírszerzés információi szerint a szerdán elsüllyesztett Cezar Kunyikov orosz deszanthajó legénységének nagy része nem élte túl az ukrán támadást. Azt ugyanakkor még próbálják pontosítani, hogy hányan tartózkodtak a hajó fedélzetén. „Minden a terv szerint ment. Hatékonyan. Az ellenséges hajó megsemmisült, nem lehet helyreállítani. A rakomány mellett lőszer is volt a hajón” – jelentette ki Juszov. (MTI)