Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Eltűnt Bruce Lee mostari szobra

Eltűnt Bruce Lee-nek, a kung-fu királyának a bronzszobra hétfő reggelre a bosznia-hercegovinai Mostar egyik parkjából.

Bruce Lee életnagyságú – 168 centiméteres – szobrát 2005-ben állították azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban. Az emlékmű kezdeményezői szerint ugyanis Bruce Lee-t egyaránt szeretik a muszlimok és a keresztények, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok is. A szobrot Ivan Fijolic horvát szobrász készítette – közölte a Nezavisne Novine című szarajevói napilap az internetes oldalán.
A kung-fu mester halálának 32. évfordulója alkalmából készült emlékmű védekező pózban állt, arccal észak felé, hogy ne tekinthessék sem a tőle keletre élő muszlimok, sem a tőle nyugatra lakó horvátok ellenségesnek a tartását.
A Nezavisne Novine tájékoztatása szerint Mostar városvezetésének nincs köze a szobor eltávolításához, tehát nem állagmegóvás vagy javítás miatt tűnt el. Erre korábban már volt példa, amikor megrongálták a szobrot. A rendőrség hétfőn nyomozást indított, ám információkat eddig nem közölt. A közelben élők szerint a szobor vasárnap még a helyén volt. (MTI)