Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ukrajnában újabb nagy kapacitású gázkutat indítottak be

Ukrajnában a negyedik nagy hozamú földgázkút működését indították be, a legújabb naponta mintegy 400 ezer köbméter gázt termel.

A kutat a Naftohaz cégcsoporthoz tartozó Ukrhazvidobuvannya gázkitermelő cég üzemelteti. A közlemény szerint a kutat mindössze 105 nap alatt helyezték üzembe, azaz harminc százalékkal kevesebb időt fordítottak kiépítésére a tervezettnél – közölte a Naftohaz ukrán állami gázvállalat szerdán a honlapján.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál emlékeztetett arra, hogy az Ukrhazvidobuvannya legutóbb januárban indított be egy új kutat, amelynek napi kapacitása 250 ezer köbméter földgáz. 2023 decemberében a cég két nagy hozamú kutat helyezett üzembe, amelyek együtt napi mintegy 200 ezer köbméter gázt termelnek.
Ukrajna tavaly szeptemberben jelezte, hogy a mostani téli fűtési szezonban kizárólag saját kitermelésű földgázt készül felhasználni, amire eddig még nem volt példa. „Növeljük a saját magunk által kitermelt gáz mennyiségét. 2023-ban rekordszámú új kutat fúrt a Naftohaz, és ezt a tendenciát jövőre is folytatjuk. Terveink szerint ezen a télen csakis ukrajnai kitermelésű gázt használunk, számításaink pedig azt támasztják alá, hogy ez lehetséges” – fejtette ki akkor Olekszij Csernisov, a Naftohaz vezetője. (MTI)