Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Halálos áldozatokat szedtek tornádók az Egyesült Államok középső államaiban

Legkevesebb három ember halálát okozták tornádók és viharok az Egyesült Államok középső államaiban, a sérültek száma pedig több mint hetven.

A viharzóna péntekre virradóra csapott le Ohio, Kentucky, Arkansas és Indiana államok több részére. Ohio fővárosától, Columbustól északnyugatra, az Indian Lake tóvidékén, Logan megyében három ember halt meg a forgószél pusztításától. Volt olyan túlélő, aki arról számolt be, hogy a fürdőkádjába bújva tudta csak túlélni a természeti katasztrófát – közölték szombaton hivatalosan.
Az áldozatok és a túlélők után kutyás mentőegységek kutattak pénteken. Helyi kórházi illetékesek arról számoltak be, hogy Bellefontaine városban 25 embert kellett ellátniuk, többségüket töréses, illetve belső sérülésekkel.
Szemtanúk szerint a tornádót jelző szirénák megszólalását követő 10 perc múlva már meg is érkezett a forgószél, így felkészülni rá nagyon kevés idő maradt.
Az Indiana állambeli Winchester városban a jelentések szerint 38 ember sérült meg a forgószélben, hármuknak az állapota válságos. A polgármester közölte, hogy megsemmisült vagy súlyosan megrongálódott 130 lakóház és egy étterem. A viharok az állam más területén is okoztak súlyosabb károkat.
Kentucky Milton városában két ember attól sérült meg, hogy a tornádó által felkapott törmelék az autójukra zuhant. A településen mintegy száz épületben keletkeztek számottevő károk.
A viharról szóló összegzések szerint Illinois és Missouri államokban is kialakultak tornádók. (MTI)