Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Csaknem 130 francia középiskola merényletfenyegetést kapott

Csaknem 130 franciaországi középiskola kapott merényletfenyegetést a múlt hét óta a meghekkelt digitális felületein keresztül.

A francia oktatási minisztérium tájékoztatása szerint a párizsi régióban, valamint az ország északi és keleti részén találhatók.
Északkelet-Franciaországban Haut-Rhin megye prefektúrája hétfőn azt közölte, hogy „több bombariadó volt iskolákban„, amelyeket evakuáltak, míg a szomszédos Bas-Rhin megye prefektúrája szerint vasárnap este óta mintegy tizenöt középiskolába érkezett bombafenyegetés. A reimsi oktatási hatóság szerint mintegy tíz iskolát ért bombariadó a honlapjukon keresztül, s a beérkezett üzenetek némelyike lefejezésről szóló videót is tartalmazott, hasonlóan a párizsi régió iskoláiba múlt héten küldött üzenetekhez.
Azt hiszik, hogy névtelenek maradhatnak, de levadásszuk őket. Azt hiszik, hogy biztonságban vannak, de megbüntetjük őket. Az elmúlt hónapokban elküldött hasonló fenyegetések több tucat elkövetője ellen már eljárás indult” – mondta Gabriel Attal miniszterelnök csütörtök este az iskolák biztonságáról rendezett tárcaközi értekezlet után.
November közepéig a kormány nyolcszáz hamis bombariadót számolt össze egy korábbi fenyegetéssorozat után. A hamis riasztások száma azután nőtt meg, hogy október 13-án egy dzsihadista megölte volt tanárát az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában. (MTI)