Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Heves szélviharok és esők pusztítanak Dél-Kínában, többen meghaltak

A kínai meteorológiai intézet heves, a helyi skálán a 12-es fokozatot is elérő szélviharokra adott ki figyelmeztetést, ez első kategóriájú tájfunnak felel meg.

Heves szélviharok és esők, helyenként jégesők tombolnak a dél-kínai Csianghszi tartományban, az ítéletidőben hét ember meghalt és több ezer lakás megrongálódott – jelentette a CCTV kínai állami televízió szerdán a tartományi katasztrófavédelemre hivatkozva.
A szélsőséges időjárás vasárnap kezdődött, kilenc várost, köztük Nancsangot és Csiucsiangot sújtotta leginkább, 54 megyében 93 ezer embert érintett – közölte Csianghszi tartomány árvízvédelmi központja.
A hatóságok szerdán közölték, hogy a tartományban eddig hét ember halt meg, médiajelentések szerint közülük hárman úgy vesztették életüket, hogy a széllökések ablakkal együtt kiszakították őket magasan lévő lakásukból. A hatóságok még vizsgálják, ez hogyan volt lehetséges, de egy épület 20. emeleti lakói közül az egyik szerint családtagjainak is kapaszkodniuk kellett a lakásban az erős szél miatt.
A golflabda méretű jégesővel kísért hatalmas esők és szélviharok az elmúlt több mint egy évtized legpusztítóbb viharai, a helyi hatóságok szerint körülbelül 150 millió jüan (7,2 milliárd forint) gazdasági kárt okoztak.
Az ilyen erősségű szelek gyakoriak Kínában és Kelet-Ázsia más részein, de ritkán fordulnak elő a szárazföldön, például a tengerparttal nem rendelkező Csianghszi tartományban. 2013 óta ez az első narancssárga, legsúlyosabb figyelmeztetés szélsőséges időjárásra a térségben. (MTI)