Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tragédia! Többen vízbe fúltak a La Manche csatornán

Legalább öt migráns, köztük egy négyéves kislány életét vesztette az észak-franciaországi Wimereux tengerpartjánál.

A tragédia akkor történt, amikor keddre virradóra megpróbáltak átkelni a La Manche-csatornán Nagy-Britannia irányába – erősítették meg rendőrségi források a La Voix du Nord című regionális napilap értesülését, de a tragédia körülményeiről egyelőre nem közölték részleteket a hatóságok.
A lap úgy tudja, hogy az átkelés előtt lökdösődés volt a túlterhelt gumicsónak körül, amelyet az embercsempészek több mint száz emberrel a fedélzetén indítottak útnak a brit partok irányába. Erre korábban nem volt példa.
Legutóbbi március 3-án történt halálos baleset ezen a partszakaszon: egy hétéves kislány fulladt a vízbe az Északi-tengerbe ömlő Aa csatornában, amikor egy kis halászhajó 15 emberrel a fedélzetén felborult. Február végén egy 22 éves török állampolgárságú férfi vesztette életét, amikor az észak-franciaországi Calais partjainál kiesett egy hajóból, két másik migráns pedig eltűnt. Január 14-re virradó éjszaka öt bevándorló, köztük egy 14 éves szíriai tinédzser veszett oda Wimereux-nél, amikor megpróbáltak elérni a 9 Celsius fokos vízben egy, már a tengeren lévő lélekvesztőt.
Tavaly 12 migráns vesztette életét, amikor megpróbált átkelni a La Manche-csatornán a helyi prefektúra összesítése szerint.
A brit hatóságok adatai szerint 2023-ban 29 437 ember érkezett az Egyesült Királyságba a La Manche-csatornán csónakokon átkelve, a 2022-es 45 ezres rekordot követően. Az átkelők 20 százaléka afgán állampolgár, őket legnagyobb számban az irániak és a törökök követik, megelőzve az eritreaiakat és az irakiakat. (MTI)