Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Több mint ezeregyszáz szlovákiai intézmény kapott kedden e-mailben bombafenyegetést

A fenyegetések közül eddig egy sem bizonyult valódinak.

Több mint ezeregyszáz szlovákiai intézmény kapott kedden e-mailben pokolgépes fenyegetést, főleg iskolák – közölte a rendőrség.
A hatóságok közlése szerint 995 oktatási intézmény, 110 bankfiók és 40 szórakoztatóelektronikai szaküzlet kapott olyan e-mailt, amely alapján bombariadót rendeltek el.
A bombafenyegetések száma rendkívül nagy. A rendőrség teljes erőbevetéssel dolgozik az érintett épületek biztonsági ellenőrzésén és a fenyegetések hátterében álló személyek azonosításán” – írta közösségi oldalán a rendőrség. Az eseteket egy különleges egység, a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) vizsgálja, amely terrorfenyegetés címén indított eljárást. Ilyen bűncselekmény elkövetőjére Szlovákiában húsztól huszonöt évig terjedő, esetenként életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.
A bombafenyegetést tartalmazó e-mailek szövegét a rendőrség nem, de több hírportál közzétette. A levelek szlovák nyelvűek, és iszlamista jellegű fenyegetést tartalmaznak. „A városaitokban a mudzsáhidok megölnek benneteket, bárhol is vagytok. Az iskola területén bomba van” – idézte egy tipikus e-mail első mondatait például a ma7-sk című, felvidéki magyar hírportál. (MTI)