Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szlovák rendőrség: Valószínűleg „kibertámadás” volt a tömeges bombafenyegetés

Ahogy azt megírtuk, 1500 intézmény kapott kedden bombafenyegetést Szlovákiában.

Inkább „kibertámadás”, mint valódi fenyegetés volt Szlovákiában az a kedden kezdődött incidens, amelyben több mint 1500 intézmény – főleg iskolák – bombafenyegetést tartalmazó e-mailt kaptak – közölte a szlovák országos rendőr-főkapitányság.
A szlovák hatóságok közlése szerint szerda délutánig 1543 ilyen e-mailt regisztráltak. Az iskolákon kívül több mint száz bankfiók és néhány tucat szórakoztatóelektronikai szaküzlet is kapott ilyen levelet. Szerda, május 8-a állami ünnep volt az országban, tehát zárva voltak a kereskedelmi egységek és az iskolák is.
Az összes érintett helyszínt átvizsgálták, de a fenyegetések közül egy sem bizonyult valódinak. Mindazonáltal terrorfenyegetés gyanújával bűnügyi eljárás indult az ügyben, több rendőrségi csoport dolgozik rajta, és óvatosságból még csütörtökön is megfigyelés alatt tartják az oktatási intézményeket – közölte a rendőrség.
Az oktatásügyi minisztérium pedig azt közölte: az iskolákban csütörtökön folytatódhat a tanítás.
A hatóságok tájékoztatása szerint az ország történetében még soha nem volt ilyen tömeges bombafenyegetéses. Terrorfenyegetés elkövetőjére húsztól huszonöt évig terjedő, súlyos esetben életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható Szlovákiában.
A regisztrált tömeges bombafenyegetések között feltehetőleg egyedi fenyegetések is vannak. Erre utalnak azok a rendőrségi közlések, amelyek szerint szerdán rémhír terjesztésének gyanújával előállítottak egy 14 éves fiatalt, aki az egyik breznóbányai járásban lévő iskolába küldött bombafenyegetést tartalmazó e-mailt, Pozsonyban pedig egy 25 éves férfi ellen indítottak eljárást ugyancsak bombafenyegetés miatt, ő az egyik pozsonyi járási bíróságot fenyegette meg pokolgéppel. (MTI)