Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Tematikus bélyeggel ünnepli Korda György 85. születésnapját a Magyar Posta

A Magyar Posta alkalmi, személyes bélyegkibocsátással tiszteleg az idén 85 éves Korda György énekes előtt.

A Magyar Posta által szerdán kibocsátott bélyegújdonságot Benedek Imre tervezte Zsólyomi Norbert fotójának felhasználásával. Az első napi bélyegzőn a Korda 85 és a születésnapi koncertshow felirat látható – közölte a Magyar Posta Zrt. az MTI-vel.
Az énekes-dalszerző múzsájával és feleségével, Balázs Klárival látható az ötezer példányban kiadott bélyegíven, amelyet szerdától a Filapostán és a Magyar Posta webáruházában lehet megvásárolni.
Korda György a magyar tánczene egyik legismertebb előadóművésze, aki 1958-ban lépett először színpadra. Első sikerét a Szeretni kell című dallal aratta, majd az 1960-as évek elejére az ország népszerű előadójává vált. Feleségével, a szintén énekes Balázs Klárival 1981-ben készítették az első, Nem hozol több rózsát című duettfelvételüket, majd 1986-tól kezdve egészen napjainkig közösen jelentetik meg albumaikat.
A közkedvelt duó 2002-ben Záray Márta-Vámosi János Kulturális, Művészeti és Emlékezeti Alapítvány Díjat, 2007-ben pedig Artisjus Zenei Életműdíjat kapott, 2023-ban vehették át a Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetségétől (MAHASZ) a Fonogram Életműdíjat.
Korda György 85. születésnapja alkalmából május 11-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.