Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Julianne Moore lesz a Velencei filmfesztivál nemzetközi zsűri elnöke

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik meg.

Julianne Moore Oscar-díjas színésznő lesz az augusztus végén kezdődő 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke – jelentette be pénteken Alberto Barbera, a fesztivál művészeti igazgatója.

A filmmustra Arany Oroszlán-díjáról döntő nemzetközi zsűriben helyet foglal még Audrey Diwan francia filmrendező, aki tavaly Arany Medve-díjat kapott Happening című filmjéért, Leila Hatami iráni színésznő, Kazuo Ishiguro Nobel-díjas író, Mariano Cohn argentin rendező-producer, Lonardo Di Costanzo olasz filmrendező és a 2019-ben hét Goya-díjat elnyerő spanyol rendező, Rodrigo Sorogoyen – írta meg a The Hollywood Reporter.

Julianne Moore 2002-ben a Berlinalén Ezüst Medve-díjat kapott Az órák című filmben nyújtott alakításáért, és még abban az évben Velencében is díjazták a Távol a mennyországtól című filmjéért, a cannes-i filmfesztiválon pedig 2014-ben a Térkép a csillagokhoz című filmmel nyert díjat. Oscar-díját 2015-ben a Megmaradt Alice-nak című alzheimer-dráma főszerepéért kapta. Az amerikai színésznő a tavalyi testületet vezető Pong Dzsunho dél-koreai rendezőt követi a zsűrielnöki székben.

A velencei nemzetközi zsűri a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán-díj mellett a zsűri nagydíját, a legjobb rendezés Ezüst Oroszlán-díját, a legjobb színésznő és színész Coppa Volpi-díjait, különdíjat, forgatókönyvírói díjat, valamint a legjobb fiatal színésznő és színész Marcello Mastroianni-díját ítéli oda. (MTI)