Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Ismét megrendezik a tiszacsegei halászlé fesztivált

Tizenötödik alkalommal rendezik meg július elsején a tiszacsegei halászlé fesztivált.

A Tisza-parton felállított hatalmas bográcsokban mintegy ötezer adag hagyományos és korhely halászlé készül majd a látogatóknak – jelezte a halászcsárda tulajdonosa a helyszínen sajtótájékoztatón kedden.
Nagy Sándor azt mondta, a csegei korhely halászlé bekerült a nemzeti értéktárba, s a cím elnyerése óta most először kerül az étel a fesztiválozók asztalára.
– Nem titkolt céljuk, hogy a korhely halászlé bekerüljön a hungarikumok közé – tette hozzá.
Szalai János, a halászcsárda vezetője elárulta: szombaton éjszaka két órakor kezdik a sütést-főzést a Tisza-parton. Mintegy 1500 kilogramm halat dolgoznak fel, a kétféle halászléhez csaknem ötven kilogramm piros paprikát használnak fel.
A nagyméretű bográcsokban készülő halászlé mellett a szabadtéri halsütödében mintegy hatszáz pontypatkót, valamint keszeget és kárászt sütnek, miközben a halászcsárda is üzemel majd teljes ételkínálatával – ismertette a szakember, megjegyezve, hogy a szabadban főtt halászlét a fesztivál napján féláron kínálják.
Szalai Zsolt szervező azt mondta, a fesztiválra látogatókat egész napos családi és gyermekprogramokkal várják. A Tisza-partján több mint harminc árus kínálja majd egyebek között egyedi kézműves termékét, de lesz házirétes és erdélyi kürtőskalács, illetve vidámpark, játszótér, lufibohóc és gólyalábasok bemutatója.
Bemutatkozik a fesztiválozóknak a helyi majorette csoport, a Bihari banda néptáncegyüttes. Ahogy a korábbi 14 alkalommal, ezúttal is ott lesz az Abrakazabra zenekar, lesz Zenevonat szuperkoncert az LGT sztárjaival, az esti programokat pedig Nótár Mary és Pintér Timi produkciója zárja – ismertette a részleteket Szalai Zsolt. (MTI)