Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Emelkedtek a Prima Primissima díjakkal járó pénzösszegek

Megemelte a Prima Primissima díjakkal járó pénzösszegeket az alapító.

Az emelésre azért került sor, hogy díjak továbbra is méltó módon támogassák a kiemelkedő, példaértékű eredmények, életművek létrejöttét a hazai művészeti, tudományos és sportéletben – idézték a közleményben Csányi Sándort, a 2013 óta az alapítványt gondozó és finanszírozó OTP Bank elnök-vezérigazgatóját, a Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnökét.
A tájékoztatás szerint a Prima Primissima díjjal járó pénzösszeget ebben az évben 15 millió forintról 20 millió forintra emelték, a Prima díjjal járót pedig 5 millió forintról 8 millióra. A Junior Prima díj esetében az összeg
2 millió forintról 3 millióra, a Vármegyei Prima díjnál pedig 1 millióról 2 millió forintra emelkedett – ismertették a részleteket. A Vármegyei Prima Közönségdíj, illetve Különdíj egységesen 500 ezer forint lesz – tájékoztatta a Prima Primissima Alapítvány kommunikációjával megbízott ügynökség az MTI-t
A 30 díjazott közül évről évre a közönség is megszavazza azt az egy kiválóságot, aki elnyeri a Prima Primissima Közönségdíjat. Az ezzel az elismeréssel járó pénzösszeget is megemelték a korábbi 15 millióról 20 millió forintra – közölték. Erről a pénzösszeg felajánlója, a Prima Primissima díjat alapító Demján Sándornak az özvegye, Demján Sándorné Lídia döntött – ismertették a közleményben.
Az elmúlt két évtizedben 600 kiváló művész, tudós, sportoló, népművelő, oktató, irodalmár, ismeretterjesztő, építész lett Prima vagy Prima Primissima, ezen felül a fiatalok közül több mint 860-an, a vármegyék legjobbjai közül több mint 1000-en vehették át a díjat – emlékeztettek a közleményben. Mint írták, az elismerések – az alapítók szándéka szerint – nemcsak abban segítenek, hogy a díjazottak zavartalanul alkothassanak és átadhassák tudásukat a következő generációknak, hanem abban is, hogy minél többen találhassanak közöttük követendő példaképeket.
A közleményben arra is felhívták a figyelmet, hogy idén a díjak átadása május 15-én kezdődik a Junior Prima Magyar zeneművészet kategóriájával, a Primák és a Prima Primissimák pedig hagyományosan december első péntekén, a Magyar Vállalkozók Napján vehetik át majd az elismeréseket.