Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Szeptember végén tartják a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon

Szeptember 30-án és október 1-jén rendezik meg a Nemzeti Vágta döntőjét Szilvásváradon.

Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas eseménysorozatának végső küzdelmébe 60 felnőtt lovas és 32 fiatal versenyző jut be.
A szervezők tájékoztatása szerint a lovas ünnep szilvásváradi fináléjára kvalifikáló versenyek májustól szeptember végéig zajlanak. Május elején a Partiumi Vágtát, a Nemzeti Vágta Bihari Előfutamát rendezték meg, míg utoljára, szeptember 23-án a Viharsarki Vágtán, a Nemzeti Vágta Sarkadi Előfutamán lehet buzdítani a versenyzőket.
A tájékoztató szerint az idei évben összesen tíz magyarországi és öt határon túli helyszínen tartanak előfutamokat, a döntőt pedig a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban tartják, amelyben jövőre négyesfogathajtó világbajnokságot is rendeznek.
Mint írják, a pálya előnye az épített talaj, valamint az, hogy minden nézői székről belátható.
– A sűrűbb fordulóknak köszönhetően technikásabb a pálya, a képzett lovaglás, taktikus versenyzés lehet eredményes, nem lesz elég a gyorsaság – idézi a közlemény Szotyori Nagy Kristóf versenyigazgatót.
A közlemény szerint az idei évben az előző évekhez képest változás, hogy Szilvásváradon négy páros fog egyszerre starthoz állni, valamint az elővágtákon és a döntőn magyarországi település csak magyar tenyésztésű lóval indulhat.
Idén többen kapnak lehetőséget a továbbjutásra, ugyanis középfutamokat iktattak be a Kishuszár Vágtán, valamint a nemzetközi futam lovasai őshonos magyar lófajtán, lipicai lovakon fognak lovagolni. Nyolc ország részvételével zajlik majd a küzdelem, amelyen idén nem vesz részt Magyarország – áll a közleményben. (MTI)

Fotó: Kovács Tamás/MTI