Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kecskemét lovasa nyerte a 16. Nemzeti Vágtát – Fotók!

Tóth Tamara, Kecskemét lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 16. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a Szilvásváradi Lipicai Lovasközpontban.

A 2023 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamara, Bács-Kiskun vármegye versenyzője a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát, valamint egy herendi Hadik-huszár szobrot és az Arany Sarkantyú-díjat vehette át az ünnepélyes díjátadón. Galaxy nevű lova hátára győzelmi takarót terítettek – hangzott el a Duna csatornán.
A döntőben másodikként ért célba Vörös Tamara, Ácsteszér lovasa, a harmadik helyezett Zboray Viktória, Adorján versenyzője lett, a negyedik helyen Csíki Árpád, Szentkirály lovasa végzett.
A Kishuszár Vágtán a döntőben Rozs Anna Júlia, Szentkirály lovasa aratott győzelmet Nárcisz nevű lován Szikszó, Sarkad és Fülöpszállás lovasa előtt.

tothtamara 2

A Fogatvágta döntőjében hárman álltak rajthoz, az első helyezést ötödször is Tieger Endre és ifjabb Tieger Endre párosa nyerte el a Dombóvár Sütvényi ménes színeiben.
Délután megrendezték a nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese a Bahreini Királyság lovasa, Mahmúd Mohamed Jar Mohamed Raid lett. Másodikként a Horvát Köztársaság lovasa, Tena Belcic, harmadikként az Egyesült Királyság lovasa, Dan Martin ért célba. A negyedik helyen Hollandia versenyzője végzett. A lovasok őshonos magyar lófajtán, lipicai lovakkal álltak rajthoz.
A Jótékonysági Sztárfutamon ebben az évben Bács Péter és Krajnik-Balogh Gábor színművész, valamint Széchenyi Krisztián táncművész szállt versenybe, a győztes Krajnik-Balogh Gábor lett, aki a Bottyán Equus Hungária Ló- és Kutyaotthonnak ajánlotta fel nyereményét.

tothtamara nemzetivagta


A Kocsitoló verseny győztese Abony kocsitoló csapata lett, második helyen az erdélyi Lófő csapat végzett, harmadikként az Iváni Lóbarátok Egyesülete ért célba.
Az eseményt a Nemzeti Lovas Díszegység, a Honvéd Huszár Díszegység és a Készenléti Rendőrség lovasainak bemutatója, valamint a pusztaötös- és csikósbemutató, az 1848-49-es csatajelenet-bemutató, a Pusztai Róka Nomád Hagyományőrző Egyesület produkciója, a Győri Ördöglovasok előadása és a Tündérkert történelmi lovasfelvonulás is színesítette.
Az ünnepélyes díjátadó után méneshajtással búcsúzott a Nemzeti Vágta Szilvásváradtól. Az idei verseny a hazaszeretetről és bátorságról tanúbizonyságot tevő „ismeretlen ’48-as huszárnak” állított emléket.

Fotó: MTI/Komka Péter