Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Nemzetközi Fair Play-díjátadás október 21-én a Várban

Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgó október 21-én, a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának budapesti ülésén veszi át nemzetközi elismerését.

– Véglegessé vált, hogy október 21-én impozáns helyszínen, a Vár felújított régi lovardájának épületében tartjuk meg a Nemzetközi Fair Play Bizottság tanácsának ülését, majd este ünnepélyes keretek között jutalmazzuk az arra méltó sportolókat, köztük Dunai Antalt – tájékoztatta az MTI-t Kamuti Jenő, a szervezet elnöke.
Mint korábban ismertté vált, Dunai II. Antal olimpiai bajnok labdarúgó, edző, sportvezető – aki márciusban töltötte be 80. életévét – pályafutásáért érdemelte ki a Jean Borotra Életműdíj diploma fokozatát.
Kamuti Jenő arról is beszámolt, hogy többek, így Kovács Kokó István olimpiai bajnok ökölvívó javaslatára a testület elé terjesztette Boros Richárd cselekedetét.
– Boros Richárd szeptember végén teljesítette a Sparthatlont, az Athénból Spártáig tartó 246 kilométeres ultramaratont. Ricsi azonban nemcsak saját teljesítményével törődött, hanem egy futótársát is segítette álmai megvalósításában, hogy célba érhessen. A magyar futó tíz kilométerrel a cél előtt észlelte, hogy a japán Sinicsi Mijazaki olyan rossz állapotban van, hogy fel akarta adni a versenyt. Boros azonban belekarolt futótársába, és a célig támogatta őt. A sportszerű cselekedet már a helyszínen is tetszést aratott, és több forrásból jutott el hozzám a híre – mondta Kamuti Jenő.