Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Elhunyt Angelo Bruschini, a Massive Attack gitárosa

Az elmúlt évtizedekben a Massive Attack gitárosaként is dolgozó brit zenész, producer 65 évesen, tüdőrákban halt meg hétfőn.

Halálhírét a Massive Attack is megerősítette. Bruschini a kilencvenes évek közepétől gitározott a zenekar turnéin, de pályafutása során több más formációban is játszott – írta kedden a bbc.com.
A bristoli születésű Angelo Bruschini volt a Numbers, a Rimshots és a Blue Aeroplanes tagja. Gitározott Jane Taylor 2003-as kislemezén, a Blowing This Candle Out-on, producerként dolgozott a Strangelove 1997-es albumán.
Halála kapcsán a Massive Attack ezt írta: „Egyedülállóan brilliáns és különc tehetség. Lehetetlen meghatározni, milyen fontos közreműködője voltál a Massive Attack-nek. Szerencsések vagyunk, hogy együtt tölthettük életünk egy részét„.
Angelo Bruschini idén júliusban a közösségi médiában tette közzé, hogy tüdőrákkal diagnosztizálták, és hogy néhány specialista „sok szerencsét” kívánt neki. Akkor ezt írta: „Nagyszerű életem volt, sokszor láttam a világot, találkoztam egy sor csodálatos emberrel, de a kapu zárul, azt hiszem, könyvet írok„.
Az 1987-ben Bristolban alakult Massive Attack különleges, hiphop, funk, dub és R&B elemekkel sűrűn átszőtt, belassult elektronikus zenéje nagyon hamar hatalmas sikert aratott. A kilencvenes évek elejére, az általuk életre hívott egyedi hangzásból született meg a trip hop sokrétű zenei világa. A Robert Del Naja („3D”), Grant Marshall („Daddy G”) és Adrian Thaws („Tricky”) által alkotott formáció többször járt Magyarországon; 2003-ban a Sziget fesztiválon, 2006-ban a Petőfi Csarnokban, 2008-ban a zamárdi Balaton Soundon, 2010-ben a soproni VOLT-on, 2018-ban a Sportarénában adott koncertet. (MTI)