Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Hivatalosan is MTVA-dolgozó lett a közmédia emblematikus figurája, a TV Maci

Belépőkártyát kapott az Esti mese legendás fogmosó barnamedvéje.

A TV Maci mint az intézmény egyik „legrégebbi dolgozója” a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatójától. Papp Dániel kedden a közmédia székházában a figura 60. „születésnapja” alkalmából az alkotókról tartott megemlékezésen akasztotta a kártyát a TV Maci nyakába.
Az érdeklődők az MTVA látogatóközpontjában berendezett „maciszobában” találkozhatnak sokak kedvenc mesenéző figurájával, aki először 1963. április 15-én jelent meg az Esti mese szignálfilmjében.
Az eredeti ötlet szerint egy „rokonszenves, de szigorú” orvos hívta volna fel a figyelmet a korai lefekvés, a fogmosás, az egészséges étrend, a megfelelő öltözködés és a tisztálkodás kulturált formáinak fontosságára. Végül azonban a József Attila-díjas író, szerkesztő-dramaturg, Bálint Ágnes döntött a macifigura mellett, mert úgy gondolta, hogy a legtöbb gyerek mackóval alszik el, így közel érzi majd magához.

tvmaci1


A TV Maci „hivatalos születésnapja” október 23., mivel a televíziós mese műfaját megteremtő Bálint Ágnes, az Esti mese szignálfilm eredeti forgatókönyvírója ezen a napon született.
Papp Dániel az ünnepségen elmondta: a TV Macinak van már űrhajós igazolványa, személyi igazolványa, és készült róla bélyeg is, de belépőkártyája még nincs. A figura összeköti a szülőket a gyerekekkel, sőt a Kárpát-medence magyarságának is fontos, hiszen sok magyar a TV Macin nőtt fel – tette hozzá.
Fejet hajtunk Bálint Ágnes munkássága előtt, és remélem, hogy a közmédiának sikerül a TV Maci legendáját életben tartani. Volt, hogy páran megpróbálták ezt a mítoszt megdönteni, de nem sikerült; a TV Maci győzött és azt hiszem, hogy ebben a formájában akár örök életet is szavazhatunk neki – mondta a vezérigazgató.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán