Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Külföldi stúdióban készíthet lemezt A Dal 2024 győztese

November 23-ig lehet jelentkezni A Dal 2024-re. A Duna dalversenyének leendő győztese a berlini Hansa Studios-ban rögzítheti új albumát.

A közmédia élő showműsora jövőre is számos újdonságot tartogat, ezek közé tartozik az is, hogy a versenydalok második fordulós áthangszerelésében ismert zenei szakemberek segítik az előadókat – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az MTI-vel.
A Dal 2024-re bármely könnyűzenei műfajú és stílusú magyar nyelvű dallal jelentkezhetnek a zenészek az adal.hu-n november 23-ig. A Duna dalversenyének győztese Az Év Dala 2024 elismerés mellett a világhírű berlini Hansa Studios-ban rögzítheti új lemezét. A nyeremények mellett a közmédia további fellépési lehetőséget kínál az előadóknak más produkcióiban és rendezvényein.
A heteken át tartó versenyben a legújabb magyar dalok mérettetnek meg, de csak az egyik lehet az év magyar slágere. A televíziós zsűri által 40 legjobbnak ítélt produkció előadójára izgalmas kihívás vár az élő show-ban, ugyanis a daloknak fordulónként meg kell újulniuk. A crossover elődöntőben elismert művészek segítik a fellépőket. A látványos előadásokról 250 négyzetméteres ledfal, speciális világítási funkciójú robotlámpák, valamint színes füst- és szikragép gondoskodik.
A közmédia zenei műsorának korábbi évadaiban versenyzett mások mellett Oláh Ibolya (A Dal 2022 nyertese), a Kaukázus (a 2021-es győztes), Radics Gigi, Szőke Nikoletta, Ganxsta Zolee, Kamarás Iván, Szekeres András, valamint az Ocho Macho. Mint írták, a dalválasztó a kevésbé ismert vagy a zenei pályán most induló előadóknak, zenekaroknak is kínál kiugrási, valamint országos bemutatkozási lehetőséget.
A műfaji sokszínűséget támogató dalversenyre egy 2 és fél perc, illetve 3 és fél perc közötti terjedelmű magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2023. június 15. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadásban.
Jelentkezni november 23. csütörtök 22 óráig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével az adal.hu-n. Az oldalon megtalálhatók a további részletes információk.