Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Még egy hétig jelentkezhetnek a zenészek A Dal 2024 versenyre

Meghosszabbított határidővel, november 30-ig várja az új magyar dalokat A Dal 2024, a Duna versenyének új évada.

A közmédia zenés showműsorába bármely könnyűzenei műfajú és stílusú dallal jelentkezhetnek az előadók az adal.hu oldalon keresztül.
A műsor nyertese a berlini Hansa stúdióban készítheti el új albumát, és produkciója az év magyar slágereként megkapja Az Év Dala 2024 címet – áll a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint kiemelik, a showműsor számos újdonságot tartogat, a második, crossover fordulóban a dalok áthangszerelését neves zenei szakemberek segítik, és a győztes a világ egyik legpatinásabb zenei helyszínén, Berlinben, a Hansa Studios-ban rögzítheti új lemezét.
A nyeremények mellett a közmédia további fellépési lehetőséget kínálhat a versenyzőknek más produkcióiban és rendezvényein.
A heteken át tartó zenei műsorban 40 produkció mutatkozhat be, a legújabb magyar dalok mérettetnek meg, és a továbbjutóknak fordulónként meg kell újulniuk.
Az élő televíziós show a kevésbé ismert vagy a zenei pályán most induló előadóknak, zenekaroknak is országos bemutatkozási és kiugrási lehetőséget kínál.
A látványos előadásokról 250 négyzetméteres LED-fal, speciális világítási funkciójú robotlámpák, valamint színes füst- és szikragép gondoskodik – áll a közleményben.
Mint kiemelik, A Dal 2023 győztes zenekarának frontembere a Duna Család-barát című műsorában bíztatta pályatársait a jelentkezésre. Szabó Előd elárulta, hogy több alkalommal pályáztak, míg daluk bekerült a legjobb 40 közé, és ez legalább olyan jó érzés volt, mint megnyerni a versenyt. Amellett, hogy a műsor hírnevet hozott a Titánnak, a tagok feledhetetlen élményekkel és kapcsolatokkal gazdagodtak – írják.
Az idén 20 éves együttes jelenleg lemezbemutató adventi koncertjére készül, a december 11-i esemény sztárfellépője Mező Misi lesz.
Magyarország egyik legnagyobb zenei eseményére egy 2 és fél perc, illetve 3 és fél perc közötti terjedelmű magyar nyelvű dallal lehet pályázni, amely még nem, vagy legkorábban 2023. június 15. után került kereskedelmi forgalomba, médiafelületre (televízió, rádió, internet), illetve nem hangzott el nyilvános előadásban.
A zenészek kizárólag zenei menedzserrel és/vagy lemezkiadóval kötött szerződés megléte esetében nevezhetnek. Jelentkezni november 30., csütörtök 22 óráig lehet az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével az adal.hu-n. Az oldalon megtalálhatók a részletes információk. (MTI)