Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

December végén láthatják a nézők a Virtuózok V4+ új évadát

December végétől láthatják a nézők a Duna műsorán a Virtuózok V4+ új évadát.

Peller Mariann, a műsor alapítója és producere a verseny hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: kilencedik alkalommal rendezik meg a tehetségkutatót, amelynek adásait már forgatják, idén új helyszínen, a Zeneakadémián.
Kiemelte: a műsor célja, hogy széles körben népszerűsítse a klasszikus zenét és a fiatal generációt motiválja a zenetanulásra. Hozzáfűzte: idén a V4-ek országai mellett a műsorban olyan tehetséges ukrán fiatalok is fellépnek, „akiknek most nagyon nehéz dolguk van, hiszen távol vannak a hangszereiktől, a zenetanáraiktól, és a hazájuktól, ezért idén nekik is szeretnénk lehetőséget adni a fellépésre„.
A nemzetközi zsűri tagjaként Stjepan Hauser csellóművész méltatta a műsor szerepét a fiatal tehetségek gondozásában, majd Plácido Domingo Jr. dalszerző-énekes mondta el, hogy idén először vesz részt zsűriként a produkcióban. A világhírű operaénekes fia három éve segíti mentorként a produkció fellépőit, valamint ő szerezte a Virtuózok főcímdalát is.
Keller András, a magyar válogató zsűri tagja, hegedűművész, karmester úgy fogalmazott: „a Virtuózok különleges missziót tölt be a világban„, hiszen a műsornak köszönhetően „fiatalok viszik közel a klasszikus zenét mindenkihez„. Mint mondta, a fellépő tehetségek példát mutatnak világszerte a zenét tanuló, vagy még zenét nem tanuló fiataloknak arról, hogyan lehet a zene nyelvén szólni olyan érzésekről, mint a szeretet, a barátság, a megértés, a béke vagy a jóság, amelyek egyre jobban hiányoznak a világból. „Külön boldogság, hogy idén a Zeneakadémia ad otthont ennek a rendezvénynek, ami Budapesten a zene temploma” – fűzte hozzá.

virtuozok


Gabriela Rachidi, a nemzetközi zsűri tagja, zenei producer a fiatalok lehetőségeit emelte ki, amelyeket a műsornak köszönhetően kapnak, Pablo Sainz Villegas spanyol gitárművész pedig azt méltatta, hogy a televízió ilyen értékes műsort közvetít. Hozzátette: az itt induló, keményen dolgozó fiatalok már nyertesek; azért, mert a zenével foglalkozhatnak.
Batta András, a magyar válogató zsűri tagja, zenetörténész, a Magyar Zene Háza Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója azt hangsúlyozta, hogy a műsor mára mozgalommá vált, és széles körben sikerült megmutatnia, hogy mennyi tehetséges gyerek él Magyarországon, ahol a zeneoktatás színvonala is kiemelkedő.
Az idei nemzetközi műsorban Bogányi Gergely és Batta András segíti majd a fiatalokat a felkészülésben, Balázs-Piri Soma zongoraművész, a Virtuózok korábbi győztese sztárvendégként lép majd a színpadra, a nemzetközi adást a lengyel Ida Nowakowska mellett Boros Misi Junior Prima díjas zongoraművész vezeti, Bátor Anna pedig a backstage-ben beszélget majd a versenyzőkkel.
Az idei magyar válogató zsűrijében Keller András és Batta András mellett Miklósa Erika operaénekes, Balázs János zongoraművész és Káel Norbert zongoraművész kapott helyet, a nemzetközi zsűriben pedig Plácido Domingo operaénekes, Guy Pratt basszusgitáros, valamint Dimash Kudaibergen énekes is szerepel.

MTI/Mónus Márton