Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kiderült, ők már biztosan jönnek 2024-ben a Szigetre: Fred Again, Sam Smith, Big Thief is lesz

Negyven fellépő nevét jelentették be a Sziget fesztivál szervezői 2024-re.

Koncertet ad mások mellett Fred Again, Martin Garrix, Sam Smith, Stormzy, Louis Tomlinson és a Big Thief.

Az eddigi korai jegyeladásokból azt látjuk, hogy hatalmas az érdeklődés a 2024-es fesztiválra. Jövőre ugyanúgy jelen lesznek a Szigeten a nagy világsztárok, az aktuális előadók és frissen felfedezett, kurrens zenei különlegességek – idézte Kádár Tamás főszervezőt az MTI-hez eljuttatott közlemény.
Az első körben nyilvánosságra hozott nevek közé tartozik Fred Gibson, azaz Fred Again: az EDM-producer az egyik legfrissebb név az elektronikus zenei színtéren. Érkezik az egyik legkeresettebb dj, Martin Garrix, akinek fellépéseit világszerte óriási érdeklődés kíséri.
Az ötszörös Grammy-díjas Sam Smith 2014-ben robbant be első lemezével, amelyről a I’m Not the Only One volt a legnagyobb sláger. Tavaly Unholy című dalát dúdolta a világ, idén új lemezt készített. Stormzy, a londoni rapper és dalszerző a hip-hop, ezen belül a grime kulcsfigurája lett napjainkra.
A népszerű fiúcsapatban, a One Direction-ben lett ismert Louis Tomlinson, aki szólóban is rendkívül sikeres, a streaming koncertjére eladott jegyek száma világrekordnak számít. Four Tet is jön a Szigetre: ő Kieran Hebden a Fridge nevű poszt-rock zenekarból, aki manapság a modern elektronikus zenei fesztiválok és klubok kedvence. Produkcióiban a dzsessz, a folk és a modern zeneszerzés hatásai keverednek.
A brooklyni csapat, a Big Thief már koncertezett a Szigeten, jövőre Dragon New Warm Mountain I Believe in You című anyagával érkezik. Szintén lépett már fel a fesztiválon az ír posztpunk együttes, a Fontaines D.C., amely megkapta a legjobb nemzetközi csapatnak járó Brit Awards-ot is. Érkezik Aurora Aksnes, azaz Aurora: az énekes Runaway című dalát csak a Youtube-on eddig 600 millióan töltötték le. Becky Hill brit énekes-dalszerző az eddigi egyetlen brit The Voice versenyző, aki brit kislemezlista élére került. 2022-ben két Brit Awards jelölést kapott, a legjobb dance-előadásért járót két egymást követő évben, 2022-ben és 2023-ban meg is nyerte.
Szintén bejelentették a szervezők Artur és Batish, azaz az Artbat koncertjét. Az alternatív elektronikus zene képviselői a kijevi undergroundból váltak a nemzetközi színtér egyik legkeresettebb előadójává. A fellépők között lesz a Párizsban alapított L’Impératrice pop/nu-disco csapat, az emlékezetes bulijairól híres Crystal Fighters, Richie Hawtin, a techno úttörője, a chicagói house nagyágyúja, Honey Dijon, illetve Dom Dolla, a Grammy-re jelölt ausztrál elektronikus zenei producer.
A fellépőlistán találjuk az ANOTR-t, a diszkó, a soul, a funk, a dzsessz és más hatásokkal operáló amszterdami duót, a walesi Tom és Ed Russellt, a jungle-ban és drum and bass-ben utazó brit Nia Archives-t; Eris Drew & Octo Octa párosát, a Szigeten korábban nagy sikert aratott hamburgi techno fúvószenekart, a Meute-t. Érkezik továbbá Grandson, az olasz Liberato, az „afronémet Billie Eilish”-nak nevezett Zoe Wees, a ljubljanai Joker Out az idei Eurovíziós Dalfesztiválról, a leeds-i Yard Act, Elton John nagy kedvence, Joesef, a belga Warhaus, a görög származású dj, Argy, a Berlin techno királynőjének hívott Ellen Allien, a Fideles nevű olasz duó, valamint a párizsi Chloé Caillet dj/producer és multiinstrumentalista.
2022 után visszatér a Szigetre a Nova Twins, az urban punkot játszó brit lányduó, a korábban youtuber, író holland rapper, Joost, de jön a Los Angeles-i énekes-dalszerző Blondshell, a rockban utazó amerikai Wednesday, a nyugat-afrikai születésű dj-producer Améné, a norvég popelőadó, Dagny, végül a Pip Blom holland indie formáció is.