Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

A Vasas visszavonultatta Mészöly Kálmán mezszámát

Az angyalföldi klub ezzel tiszteleg a Szőke Szikla emléke előtt, aki 2022. november 21-én, életének 82. évében hunyt el.

A vasárnapi eseményen Nagy Miklós, a Vasas FC sportigazgatója adott át egy bekeretezett Vasas-mezt Bardi Gyöngyinek, Mészöly özvegyének és két fiának, ifjabb Mészöly Kálmánnak és Mészöly Gézának, ezután felnőtt játékos pedig soha többé nem viselheti a hármas számot a Vasasban. A rendezvény keretében 16.45-től a Vasas öregfiúk és a magyar öregfiúk válogatott közreműködésével Mészöly Kálmán-emlékmérkőzésre is sor került.
Mészöly Kálmán a Vasas 61-szeres válogatott játékosa, világ- és Európa-válogatott labdarúgó volt. A Szőke Szikla felnőtt pályafutása során kizárólag a Vasasban szerepelt, mellyel négyszeres magyar bajnok, háromszoros Közép-európai Kupa-győztes. A legendás védő 279 bajnoki mérkőzésen lépett pályára a piros-kékeknél, 1962-ben az év labdarúgójává választották. Később edzőként a Vasast, a Budafokot és a nemzeti csapatot is irányította, megkapta a Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét és a Pro Urbe díjat. A Vasas és a Magyar Labdarúgó Szövetség életműdíjat adományozott neki, a Csík Ferenc-díjas labdarúgó Budapest díszpolgára volt.
Az emlékmérkőzés után a Vasas FC a másodosztály rajtján vasárnap 19 órától a Budafokot fogadja az Illovszky stadionban. (MTI)

Fotó: MTI/Kovács Tamás