Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kulcscsontja és több bordája is eltört a kerékpáros Van Aertnak

A kulcscsontja és több bordája is eltört Wout Van Aertnak, aki többedmagával bukott szerdán az országúti kerékpáros viadalon.

A Visma-Lease a Bike olimpiai és világbajnoki ezüstérmes belga bringása lenne csapata egyik kiemelt embere a májusi Giro d’Italián, amelyen a segítők között az előzetes tervek alapján – egybehangzó sajtóértesülések szerint – ott lesz a magyar bajnok Valter Attila.
A 29 esztendős Van Aert a vasárnapi flandriai körverseny és a jövő vasárnapi Párizs-Roubaix előtti utolsó viadalon került a földre egy nagyobb bukásban, percekig ült fájdalmak között az aszfalton, mielőtt mentővel kórházba szállították. A holland istálló X-en azt írta: a kulcscsontja és több bordája törését is megállapították a vizsgálatok során. Így biztosan ki fogja hagyni az öt legnagyobb egynapos megmérettetés, a Monumentumok közé tartozó két versenyt. Ezek lettek volna a fő céljai tavasszal, felépülése pontos idejét azonban nem tudta megbecsülni a Visma.
A szerdai versenyt csapattársa, az amerikai Matteo Jorgenson nyerte, a nőknél is vismás versenyző, a holland Marianne Vos diadalmaskodott. (MTI)