Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Brüsszel biztonsági okokból nem ad otthont a Belgium-Izrael mérkőzésnek

Brüsszel a közel-keleti helyzetre való tekintettel, nem ad otthont szeptemberben a Belgium és Izrael közötti labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésnek.

A belgák szeptember 6-án találkoztak volna az izraeli válogatottal a Nemzetek Ligájában a fővárosi Baldvin király Stadionban. A főpolgármesteri hivatal sajtóközleményében azonban az áll, hogy a közel-keleti helyzetre és annak nemzetközi visszhangjára való tekintettel Brüsszel város polgármestereinek és tanácsnokainak testülete úgy döntött, hogy nem lehet a területén megrendezni ezt „a közbiztonságra nagy kockázatot jelentő” mecset – közölte a brüsszeli főpolgármesteri hivatal.
Alapos elemzés után arra jutottunk, hogy a mérkőzés megrendezésének bejelentése fővárosunkban, ebben a különösen nyugtalan időszakban, kétségtelenül jelentős tüntetéseket és ellentüntetéseket fog kiváltani, ami veszélyezteti a nézők, a játékosok, a brüsszeli polgárok és rendőri erőink biztonságát” – olvasható a közleményben.
Az október 14-i Franciaország és a november 14-i Olaszország elleni belgiumi mérkőzésekre a jegyértékesítés a tervek szerint zajlik.
Brüsszel városa már a gázai háború kitörése előtt is fokozott biztonsági készültségben volt, a várost többször is szélsőséges támadások érték.
Tavaly a Belgium-Svédország találkozót a félidőben félbeszakították, miután Brüsszelben a kezdés előtt egy fegyveres halálos lövést adott le két svéd szurkolóra.
Az izraeli válogatott június 8-án barátságos mérkőzést vívott Debrecenben a jelenleg zajló Európa-bajnokságra készülő magyar csapattal. (MTI)