Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Bulvár
Gasztronómia
Veterán autók
Lovassport
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió

Közleményt adott ki újévi koncertjével kapcsolatban Mága Zoltán – „Ezúton is elnézést kérek”

A hegedűművész újévkor ad jótékonysági koncertet, tiszteletjegyet is osztanak az előadásra.

A január 1-jei, 15. jubileumi gálakoncert előtt, 14 órától ezúttal is jótékonysági koncertet ad Mága Zoltán hegedűművész mások mellett az egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a pedagógusoknak is.

A művész az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében – az elmúlt napokban “a XV. Budapesti Újévi Koncerttel kapcsolatban” megjelent cikkekre reagálva – azt írta: “a béke, a szeretet, valamint a tisztelet és megbecsülés jelképeként 2023. január 1-jén ismét dupla előadással köszöntjük az új esztendőt Kossuth-díjas művészek és népszerű előadók közreműködésével a Papp László Budapest Sportarénában”.

Mága Zoltán azt írta: a mostani, 15. jubileumi újévi koncertre meghívták és tiszteletjegyet biztosítanak a koronavírus elleni küzdelemben hősies helytállást tanúsított egészségügyi és rendvédelmi dolgozóknak, valamint a megbecsülés jeleként azoknak a pedagógusoknak, akik oktatják, nevelik gyermekeinket, a jövő generációját.

– Amennyiben valakit megbántottam azzal, hogy a pedagógusoknak ingyenes tiszteletjegyet biztosítottunk, ezúton is elnézést kérek – fogalmazott közleményében Mága Zoltán.

Tiszteletjegyet adnak továbbá sok száz hátrányos helyzetű embernek, nagycsaládosnak, szépkorúnak, roma közösséghez tartozónak, árvának, állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeknek.

– Fontosnak tartom, hogy ingyenes jegyek biztosításával azok is élőben láthassák a gálaműsort és együtt ünnepelhessenek, akik eddig még nem jutottak el az újévköszöntő koncertünkre, vagy a gazdasági válság miatt idén kevesebbet tudnak a zenei kultúrára áldozni – fogalmazott a hegedűművész.

A délutáni és az esti előadáson, amely azonos műsorrenddel és repertoárral valósul meg, elismert előadók lépnek színpadra, többek között Rost Andrea és Sümegi Eszter Kossuth-díjas operaénekesek, valamint Molnár Piroska és Bodrogi Gyula, a nemzet színészei, Bangó Margit Kossuth-díjas előadóművész, Esztergályos Cecília, Balázs Péter és Lukács Sándor Kossuth-díjas, Voith Ági Jászai Mari-díjas színművészek, Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas operaénekes, továbbá a világhírű amerikai sztár, Sheléa Frazier – tudatta Mága Zoltán.

“Az ünnepi eseményre a háború elől menekült és hazánkban oltalmat kapott több száz ukrán és kárpátaljai embertársunk is meghívást kapott”. A koncerten a világ magyarságának egységét jelképezve kárpátaljai, erdélyi, vajdasági és felvidéki gyerekek a meghívott rangos művészekkel egy közös produkcióban állnak majd ki Európa és a világ békéjéért – írta a művész.

Az összegzés felidézi, hogy a mostani gálaműsor hasonló módon zajlik majd, mint a 2022-es évet köszöntő koncert, amelyen mintegy 13 ezer orvosnak, ápolónak, rendőrnek, katonának, a katasztrófavédelem dolgozóinak, valamint az önkéntes civileknek, karitatív szervezeteknek mondtak köszönetet.

Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA