Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Gasztronómia
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Céline Dion a betegségéről: Nem győztem le, egyelőre meg kell tanulnom együtt élni vele

Másfél éve derült ki, hogy az énekesnő stiff-person-szindrómával küzd.

Céline Dion nemrég a Vogue francia lapszámának adott címlapinterjút, melyben autoimmun betegsége, a stiff-person-szindróma is szóba került. Arra a kérdésre, hogy van most, az énekesnő azt felelte: jól, ám ez sok munkájába kerül.
Nem győztem le a betegséget, hiszen még mindig bennem van, és bennem is lesz mindig. Remélem, hogy tudományos kutatással rátalálunk egy csodára, egy gyógymódra, de egyelőre meg kell tanulnom együtt élni vele – fogalmazott Dion, aki jelenleg heti öt napot jár sport-, fiziko- és hangterápiára, dolgozva a lábujjain, a térdén, a vádliján, az ujjain, a hangján és az éneklésén.
Az énekesnő elismerte, a diagnózisa után kezdetben feltette magának azokat a kérdéseket, hogy miért épp őt támadta meg a betegség, és hogy vajon az ő hibája-e az, hogy megbetegedett, ám mint mondja, az élet nem szolgált számára válaszokkal.
Ahogy én látom, két választásom van. Vagy edzek, mint egy sportoló és szuperkeményen dolgozom, vagy kikapcsolok és vége, otthon maradok, hallgatom a dalaimat, és a tükör előtt állva énekelek magamnak. Én azt választottam, hogy az egész testemmel és lelkemmel, tetőtől talpig dolgozom egy orvosi csapattal. A lehető legjobb akarok lenni. Az a célom, hogy újra lássam az Eiffel-tornyot – mondta a világsztár.
Ami a mindennapos küzdelmeit illeti, a beszélgetés során Dion elmondta, nagyon sokat segít neki a családja, a gyerekei és a rajongói szeretete is a csapata támogatása mellett. Hozzátette, ajándékként tekint arra, hogy a megfelelő szakemberek foglalkoznak vele és a megfelelő kezeléseket kaphatja, meglátásai szerint ugyanis nem minden sorstársa ilyen szerencsés.
Hogy fog-e még valaha turnézni, egyelőre nem tudja. Úgy fogalmaz: majd a teste megmondja, az viszont biztos, hogy a jövőben is keményen fog dolgozni az egészségéért.